Mivel a fotózás előtt már találkoztunk (Az első találkozás velem), mindketten, TE és én, már nagyjából tudjuk, hogy milyen képeket is szeretnénk. Már megbeszéltük, hogy komoly családi fotók, vidám gyerekképek, esetleg hivatalos fotók készüljenek.

Ennek megfelelően érkezel a fotózás helyszínére. Amennyiben műtermi képek lesznek, érdemes pár perccel előbb érkezni, hogy pontosan tudjunk kezdeni. Szabadtéri fotózás esetén ilyen megkötés értelemszerűen nincs, sokkal szabadabb az időbeosztásunk. Ebben az esetben a fények miatt én javaslom a reggeli vagy a kora délutáni, esti időpontot.

A fényképezés nagyjából 1,5-2,5 órát vesz igénybe. Ez függ a csomag nagyságától, a helyszíntől. Amennyiben műtermet bérlünk ez sajnos eléggé pontosan értendő, mert ott ugye előre meg kell mondani, hogy mennyi időre béreljük ki a termet. Egyéb esetben viszont szabadabbak lehetünk, így lehet, hogy 2 óra alatt végzünk, de ha a legnagyobb móka közepén vagyunk, biztos, hogy nem fogjuk abbahagyni.

Megérkeztünk, felkészültünk, kezdhetünk. Hozhatsz több ruhát, de ne túl sokat, mert akkor nem fogsz tudni dönteni, hogy melyiket is szeretnéd. A legjobb, ha ezt már otthon előre eldöntöd, és eszerint érkezel. Kiegészítőkből viszont annyit hozhatsz amennyit csak tudsz. Egy sállal, egy nyaklánccal, egy kalappal, esetleg vicces színes cipőkkel valami hihetetlen módon tudjuk variálnia a képeket és azok hangulatát.

A műteremben mindig van piperesarok, így a sminket is lehet variálni. Amennyiben igényled mind fodrászt, mind pedig egy sminkest is tudunk kérni (ez az ő munkadíjuk, ezt nekik kell fizetned). Egyéb esetben minden a helyszíntől függ. Amikor a képek szabadban készülnek, én viszek tükröt, te pedig hozhatod a saját makeup készletedet, így még mindig igazíthatunk a sminkeden. Ha nálad vagyunk akkor minden rendben, érezd otthon magad 😀

Amennyiben egyéni fotózást szeretnél, de nem akarsz egyedül jönni, természetesen megteheted. Vannak esetek, amikor kifejezetten jó, ha van melletted valaki, aki bátorít, biztat. Viszont a tapasztalatom az, hogy amikor egyedül jössz bátortalanabb vagy az elején, de később sokkal jobban előjön az igazi éned. Az, ami sokszor (mindig) ciki egy családtag, barát előtt, előttem nem az. Hidd el semmi olyan instrukciót nem adok ami egy kicsit is zavarba hozhat. Viszont ezeket az egyszerű kéréseket is néha kínosnak tudod érezni valaki előtt, aki a barátod, a családtagod. Higgy nekem, ez mindig így van. Természetesen megértem, hogy ennek ellenére mégis valakivel együtt érkezel, ez csak egy tanács, mert a tapasztalatok ezt mondatják velem.

A lényeg, hogy már mindketten tudjuk a fotózás előtt, hogy milyen típusú képeket szeretnénk. Többféle ruha van nálunk és egy bőröndnyi kiegészítő. Elhozattuk magunkat egy barátunkkal, de még nem tudjuk, hogy behívjuk-e. Vidámak vagyunk. Szépek vagyunk. Boldogok vagyunk. Mint mindig.